У Рівненській області створення злочинної організації та налагодження міжрегіонального каналу незаконного виїзду з країни – підозрюють 7 осіб

У Рівненській області створення злочинної організації та налагодження міжрегіонального каналу незаконного виїзду з країни – підозрюють 7 осіб

17.01.24 09:48 0 126
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури 7 особам повідомлено про підозру у незаконному переправленні ухилянтів через державний кордон України у складі злочинної організації (ч. 3 ст. 332, ч. 1 ч. 2 ст. 255 КК України).

Слідством встановлено, що ініціатором створення злочинної організації став 30-річний житель Рівненського району, раніше засуджений за незаконне переправлення військовозобов'язаних за межі країни. Висновків чоловік не зробив і продовжив свою протиправну діяльність, сформувавши стійке ієрархічне об'єднання з числа довірених осіб, що мали досвід міжнародного перевезення пасажирів. Він залучив до організації каналу втечі «клієнтів» з країни своїх знайомих з Рівненщини, Волині та Львівщини, серед яких – дільничний офіцер відділення поліції та підприємець-перевізник. Зловмисники вносили відомості щодо ухилянтів до ІС «Шлях» під виглядом водіїв транспортного підприємства. Військовозобов'язаним чоловікам оформлювали фіктивні договори працевлаштування, переправляли їх через державний кордон України та проводили з ними інструктажі під час виїзду. Пізніше учасники угруповання переганяли назад до України транспортні засоби, на яких виїхали псевдоводії.

За свої послуги брали в середньому 4,5 тис. доларів США з особи. Наразі вже встановлено 43 особи мобілізаційного віку, які виїхали за межі України через фірму фігурантів, але назад не повернулись. При цьому за організацію незаконного перетину державного кордону вони сплатили загалом понад 2,5 млн грн.

Досудове розслідування проводять слідчі третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Рівному) ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому за оперативного супроводу Управління СБУ в Рівненській області та УСР в області ДСР НП України.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Інформація деяких ...

КОМЕНТАРІ