У Рівненській області завдяки прокуратурі забудовник сплатить 480 тис. грн до бюджету Здолбунова

У Рівненській області завдяки прокуратурі забудовник сплатить 480 тис. грн до бюджету Здолбунова

26.01.24 09:33 0 116
Господарський суд Рівненської області задовільнив позов Здолбунівської окружної прокуратури, визнав недійсною частину договору про пайову участь та зобов'язав стягнути з забудовника 480 тисяч гривень до бюджету громади.

Прокурорами встановлено, що наприкінці 2019 року міська рада, в порушення вимог Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», неправомірно зменшила житлово-будівельному кооперативу розмір його пайової участі у розвитку інфраструктури міста.

Зокрема, на момент укладення Договору законодавством передбачалась можливість такого зменшення винятково на суму кошторисної вартості інженерних мереж або об`єктів інженерної інфраструктури, в той час як сторонами Договору зменшено пайову участь замовника на вартість робіт по благоустрою території, а це суперечить вимогам Закону.

Внаслідок таких дій бюджетом міста недоотримано майже пів мільйона гривень. Це і стало підставою для звернення прокуратури до суду, адже громаді Здолбунова цієї суми вистачило б, наприклад, для виготовлення проєктно-кошторисної документації капітального ремонту будівлі закладу дошкільної освіти.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Оплатити за спожиті ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ