У Рівненській області колишній очільник Департаменту міськради – знову на лаві підсудних

У Рівненській області колишній очільник Департаменту міськради – знову на лаві підсудних

26.01.24 09:44 0 103
Прокурорами Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно експосадовця Рівненської міської ради, якому інкримінують службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України).

Слідством встановлено, що наприкінці 2022 року, під час реалізації Програми створення матеріального резерву тергромади для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, на той час директор Департаменту уклав договір на закупівлю 52 500 л соку місцевого виробника. З бюджету за ці напої сплачено понад 2,1 млн грн. Вартість 1 л соку склала 41,02 грн без ПДВ, при цьому його ринкова вартість – 21,10 грн за 1 л з ПДВ.

Таким чином посадовець своїми діями завдав бюджету громади 1 045 800 гривень збитків.

Обвинувальний акт скеровано до Рівненського міського суду. Обвинувачений своєї вини не визнає.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУ НП в Рівненській області за оперативного супроводу УСБ України в Рівненській області.

Наразі на розгляді у суді перебуває ще один обвинувальний акт стосовно цього ж експосадовця, за фактом закупівлі ним неякісного жиру для пунктів незламності.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: До Дня Соборності України у ...

КОМЕНТАРІ