До Дня Соборності України у Тернополі нагородили борців за незалежність України ХХ століття

До Дня Соборності України у Тернополі нагородили борців за незалежність України ХХ століття

26.01.24 09:56 0 105
22 січня – важлива дата історії нашої країни. Адже цього дня 1919 року на Софійській площі відбулися збори, під час яких об’єдналися УНР (Українська Народна Республіка) та ЗУНР (Західноукраїнська Народна Республіка).

З цієї нагоди в УД «Перемога» відбулася акція «В єдності наша сила», під час якої був розгорнутий 35-метровий державний прапор та нагороджено борців за незалежність України у ХХ століття на території Тернопільської територіальної громади.

«шня дата для України має величезне значення, оскільки в цей день, в далекому 1919 році було укладено Акт Злуки. Уперше за багато століть Україна об’єдналася у межах більшості етнічних земель нашого народу. Вперше постала Соборна Україна, за яку споконвічно боролися українці, - відзначає Сергій Надал. - День Соборності і єдності зібрав майже 3 млн. українців, які об’єдналися із Заходу до Сходу, щоб показати всім, що ми єдині та прагнемо бути незалежними та суверенними».

Дякуємо нашим воїнам і збройним силам за захист нашої державності, та низько схиляємо голови перед Світлою пам’яттю усіх наших загиблих Героїв. Слава Україні!

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Рівненській області за ...

КОМЕНТАРІ