У Рівненській області коригувальницю з Донеччини затримано за підозрою у держзраді

У Рівненській області коригувальницю з Донеччини затримано за підозрою у держзраді

26.01.24 12:05 0 136
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури жительці Донеччини повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

У ході слідства встановлено, що проросійсько-налаштовану жительку м. Костянтинівка, Донецької області, торік завербував представник спецслужб рф. На виконання завдань свого куратора жінка збирала розвіддані про місця ракетних ударів, завданих військовими рф, а також про пункти дислокації, рух, чисельність особового складу ЗС України та підрозділів Сил оборони на Донеччині.

Жінка регулярно фотографувала місця розміщення українських захисників та іноземної техніки і «зливала» ці дані представнику спецслужб країни-агресора через месенджер «Telegram». При цьому усвідомлюючи, що займається підривною діяльністю на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та державній безпеці України, і шкодуючи у переписці із куратором, що не може «зробити більше для росії».

Прихильницю «руського міра» затримано за місцем проживання та вже повідомлено про підозру. Рівненський міський суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Рівненській області за оперативного супроводу Головного відділу контррозвідки органу безпеки області.

Санкція статті за державну зраду передбачає максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі демонтують ...
Наступна новина: У Тернополі демонтували 13 ...

КОМЕНТАРІ