У Рівненській області торгівля підакцизними товарами через Telegram – викрито четвертого учасника схеми

У Рівненській області торгівля підакцизними товарами через Telegram – викрито четвертого учасника схеми

31.01.24 08:50 0 133
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури викрито жителя Київської області, який займався незаконним збутом фальсифікованих підакцизних товарів із подальшою легалізацією коштів.

За даними слідства, протиправним бізнесом 32-річний житель Київщини займався у змові з трьома жителями Рівненської області. Чоловік, не будучи зареєстрованим як суб'єкт господарської діяльності та не маючи відповідних ліцензій, з початку минулого року через Тelegram-канал збув незаконно виготовлених тютюнових виробів на майже чверть мільйона гривень. Товар через логістичну компанію відправляли у різні регіони держави.

В ході проведених санкціонованих обшуків у фігуранта провадження вилучено засоби мобільного зв'язку, банківські картки, грошові кошти, здобуті злочинним шляхом. На вилучене майно судом накладено арешт.

Такі злочини порушують правила обігу підакцизних товарів. А це не лише питання якості цигарок, а ще й підрив економіки держави, оскільки від такого «бізнесу» бюджет не отримує жодної гривні податків.

Фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні злочинів передбачених ч. 2 ст. 28, ч.1 ст. 204, ч. 2 ст. 209 КК України та вже обрано запобіжний захід. Тривають необхідні слідчі дії. Стосовно інших трьох співучасників судом вже ухвалено обвинувальний вирок.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу працівників УСБУ в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років позбавлення волі з позбавлення права займатись певною діяльністю та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На вулицях Тернополя ...

КОМЕНТАРІ