У Рівному за держзраду судитимуть поліцейського

У Рівному за держзраду судитимуть поліцейського

31.01.24 09:11 0 141
Прокурори Рівненської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно правоохоронця з Луганщини, якому інкримінують державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Слідством встановлено, що у квітні 2022 року, під час окупації смт. Новоайдар Щастинського району Луганщини, на той час інспектор з особистої безпеки тренінгового центру ГУНП в Луганській області, перейшов на бік окупантів. Правоохоронець, який складав присягу на вірність українському народові, перестав виходити на зв'язок з колегами, а потім в телевізійних сюжетах пропагандистів називав окупацію звільненням.

Виявилося, що 26-річний сержант поліції вступив до лав так званого місцевого «РОВД МВД ЛНР», тим самим надаючи безпосередню допомогу ворогові і діючи на шкоду Україні.

Наразі обвинувачений перебуває у розшуку. Досудове розслідування за спеціальною процедурою здійснювали слідчі третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Рівному) ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому за оперативного супроводу УСР в області ДСР НПУ та УСБУ в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років або довічне, з конфіскацію майна.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На вулицях Тернополя ...
Наступна новина: 30 січня у Тернополі ...

КОМЕНТАРІ