Депутати Тернопільської міської ради заслухали звіт правоохоронних органів

Депутати Тернопільської міської ради заслухали звіт правоохоронних органів

05.02.24 12:58 0 84
На засіданні 36-ї сесії Тернопільської міської ради депутати заслухали звіт керівництва Тернопільського районного управління поліції ГУНП та управління патрульної поліції в Тернопільській області щодо стану законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності за 2023 рік.

Як зазначається у звіті, після вторгнення російської федерації з 24 лютого 2022 року на територію України працівники поліції перейшли в безперервний, посилений режим несення служби. 13 та 14 травня 2023 року на території нашого міста пролунали вибухи від ракетних обстрілів. Внаслідок яких до Тернопільського РУ поліції надійшло близько 162 звернень від жителів міста про пошкодження майна. За вказаними фактами відкриті кримінальні провадження.

Важливо зазначити, незважаючи на війну в Україні працівниками Тернопільського РУ поліції на території громади не допущено росту злочинності. Протягом 2023 року зменшилась кількість скоєних крадіжок із квартир на 56,3%, нанесення легких тілесних ушкоджень на 21,7%, розбійних нападів на 80%, тілесних ушкоджень середньої тяжкості на 28,6% та вчинення ДТП на 3,8%. Завдяки вжитим оперативно-профілактичним заходам на території нашого міста розкрито усі кримінальні правопорушення.

Незважаючи на позитивні тенденції у службовій діяльності Тернопільського РУ поліції, на території обслуговування зросла кількість зареєстрованих випадків шахрайства та продовжує зростати через легковажність жителів міста, які добровільно заздалегідь переказують кошти за замовлення товарів різного характеру, беруть участь в незрозумілих виграшних акціях, передають стороннім особам через мобільний зв'язок, які представляються представниками банків, реквізити свої банківських карток після чого з яких здійснюються зняття кошті та інше.

Ще одним із пріоритетних напрямів роботи Тернопільського РУ поліції є запобігання та протидія домашньому насильству і насильству за ознакою статі. Працівниками поліції активно проводилась робота з профілактики та припинення цих соціально небезпечних явищ.

Значна увага приділяється й превентивній роботі щодо виявлення та припинення адміністративних правопорушень.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Почему стоит купить ...

КОМЕНТАРІ