Найкращі годинники GMT Longines Tudor

Найкращі годинники GMT Longines Tudor

07.02.24 11:36 0 276

Tudor є домінуючою силою в ціновому сегменті до 5000 доларів. Для багатьох шанувальників годинників це перша марка, яка спадає на думку, з огляду на її популярні лінії Black Bay, Pelagos і Ranger. Однак протягом останніх 2-3 років Longines зазіхає на перевагу Tudor завдяки новій стратегії. Приділяючи значну увагу дизайну, що ґрунтується на багатій спадщині бренду та чудових механізмах, Longines викликав хвилю та кидав виклик Tudor першій позиції в ціновій категорії до 5000 доларів США.

Битва моделей Longines і Tudor GMT

Що стосується годинників GMT, Longines пропонує дві чудові пропозиції, які багато хто вважає сильними конкурентами Tudor Black Bay GMT і Black Bay Pro з нержавіючої сталі. Longines Spirit Zulu Time GMT — це вінтажний годинник GMT, який отримав багато похвал, коли він був вперше представлений у 2022 році. 42-мм модель була представлена ​​в трьох кольорах, які виглядають чудово. Минулого року бренд розширив асортимент чотирма меншими 39-мм моделями.

Чи можуть годинники GMT від Longines конкурувати з Tudor?

Невдовзі після презентації 39-мм Spirit Zulu Time GMT компанія Longines представила новий HydroConquest GMT, сучасний дайвер GMT, який також доступний у чотирьох різних кольорах. Два з варіантів виглядають ультрасучасно з блакитним або чорним циферблатом, тоді як решта двох із зеленим або коричневим циферблатом мають трохи більше ретро-привабливості завдяки позолоченим годинниковим міткам і стрілкам.

Longines проти Tudor: битва за GMT

Отже, настав час порівняти Longines Spirit Zulu Time GMT і HydroConquest GMT з Tudor Black Bay Pro і Black Bay GMT . Давайте почнемо справу з Zulu Time GMT. Як згадувалося, ви можете вибрати між моделлю 39 і 42 мм.

39-мм корпус Zulu Time GMT має товщину 13,5 мм, має відстань між вушками 47 мм і водонепроникність до 100 м (328 футів). Якщо ми порівняємо ці характеристики з Black Bay Pro, є одна головна відмінність: об’єм. Чохол Tudor Black Bay Pro має діаметр 39 мм, товщину 14,6 мм і 47 мм від вушка до вушка, а також він водонепроникний до 200 м (656 футів).

Як бачимо, корпус Black Bay Pro товщі на 1,1 мм, що досить істотно. Товщина Black Bay Pro була предметом суперечок серед шанувальників годинників. При висоті 14,6 мм це масивний годинник, особливо зі скромним діаметром 39 мм. Крім того, поліровані сторони корпусу годинника круті без будь-яких деталей, що ще більше підкреслює товщину. Отже, Longines виконує набагато кращу роботу зі своїм тоншим Zulu Time GMT.

Годинники Longines значно стрункіші

Більший із двох Zulu Time GMT має 42 мм у діаметрі, 13,9 мм у товщину та 49 мм від вушка до вушка. Black Bay GMT, з іншого боку, має діаметр 41 мм, товщину 14,6 мм і 50,2 мм від вушка до вушка. Отже, знову ж таки, чохол Longines тонший і, завдяки меншому розміру вуха до вуха, зручніший для носіння на зап’ясті різних розмірів.

Longines HydroConquest GMT отримує корону найтоншої з усіх п’яти моделей із корпусом товщиною 41 мм, товщиною 12,9 мм і товщиною між вушками трохи менше 50 мм. Він має найсучасніший вигляд з усіх годинників, але є ідеальною альтернативою Zulu Time GMT і Black GMT, якщо вам подобається більш сучасний годинник. Оскільки це дайвер, рейтинг глибини 300 м (984 футів) перевищує їх усіх.

Сучасний флаєр GMT для всіх

Longines використовує сертифікований хронометр калібр L844.4, створений ETA як для Zulu Time GMT, так і для HydroConquest GMT. Цей сучасний механізм має 72-годинний запас ходу. Tudor також використовує сертифікований хронометр калібр, а саме MT5652, створений Kenissi, який має 70 годин запасу ходу.

Сертифікація COSC означає, що ці рухи залишаються точними в межах -4/+6 секунд на день. Як наслідок, обидва калібри є фантастичними, точними варіантами. Крім того, обидва автоматичні механізми є так званими рухами Flyer GMT. Це означає, що ви можете встановити місцеву годинникову стрілку незалежно, що є кращим варіантом для тих, хто часто подорожує, оскільки вам потрібно лише встановити центральну годинникову стрілку на поточний часовий пояс. 24-годинна стрілка відповідає домашньому часу, що робить її зручною у використанні. І якщо на годиннику є дата, вона часто змінюватиметься разом із автоматичним налаштуванням часу.

Дизайни, що йдуть корінням у минуле

Що стосується загального вигляду, Black Bay GMT нагадує культовий Rolex GMT-Master з чорним циферблатом і синьо-червоним безелем Pepsi. На початку 2023 року бренд представив версію з білим циферблатом. Tudor Black Bay Pro створено на основі легендарного першого покоління Rolex Explorer II ref. 1655. Дизайнери Tudor виконали чудову роботу, оновивши естетику цього годинника та додавши зовнішньому вигляду здорову дозу характеру Tudor.

Longines Spirit Zulu Time має зовнішній вигляд, який міцно вкорінився в історії авіації Longines. Таким чином, він відчуває себе справжнім вінтажним GMT часів, коли подорожі світом були ще новиною. HydroConquest GMT — це, по суті, сучасний годинник для занурення з вбудованою функцією GMT. Але з позолоченими елементами версії коричневого та зеленого циферблатів надають приємної ретро-атмосфери та шарму, який подобається багатьом шанувальникам.

Longines конкурує не лише зовнішнім виглядом і технічними характеристиками

Як згадувалося вище, обидва бренди є домінуючими силами та першими вибирають багато шанувальників годинників, які шукають годинник до 5000 доларів США. Але між ними все ще є різниця в ціні. Tudor Black Bay Pro з браслетом із нержавіючої сталі коштує 4000 доларів. Якщо ви віддаєте перевагу ремінцю, годинник коштує 3675 доларів. Ціна Tudor Black Bay GMT становить 4375 доларів з браслетом із нержавіючої сталі. Версія з білим циферблатом може бути вашою за трохи більше 4000 доларів США на тканинному ремінці.

Дві моделі Longines значно доступніші. 39 і 42-мм моделі Spirit Zulu Time GMT коштують 3150 доларів за браслет із нержавіючої сталі та трохи дешевше за шкіряний ремінець. Hydroconquest GMT дешевше — 2775 доларів США на браслеті з нержавіючої сталі та 2675 доларів США на ремінці НАТО.

Тюдор кращий за Longines?

Який із цих годинників ви б вибрали як найкращий годинник GMT ціною до 5000 доларів США? Очевидно, це особистий вибір. Ви закохуєтеся в першу чергу у зовнішній вигляд годинника, тому важко сказати, яка модель об’єктивно найкраща. Tudor, безсумнівно, отримує прибуток від свого зв'язку з Rolex; не тільки з точки зору зовнішнього вигляду, але просто через репутацію та близькість. Це зв’язок, який подобається багатьом шанувальникам.

Однак важко заперечити, що Longines кидає виклик Tudor цими двома спокусливими годинниками GMT. Дизайн обох моделей виглядає чітко з деякими приємними ретро-вібраціями. Крім того, чохли тонші та їх легше носити. Нарешті, сучасні механізми не поступаються калібру Тюдора.

Отже, чи є Longines новим домінуючим брендом менше 5000 доларів? Що ж, він, безумовно, має історію, а годинник має зовнішній вигляд і характеристики, щоб конкурувати на всіх фронтах. І якщо ви можете заощадити значну суму грошей, придбавши його, важко заперечити, що Longines робить усе правильно, щоб конкурувати за перше місце. Буде цікаво побачити, хто з часом стане першим, але поки обидва бренди продовжуватимуть створювати дивовижні годинники, ми, шанувальники, будемо справжніми переможцями.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 10)
Попередня новина: Як виглядають номери ...
Наступна новина: Тернопільська початкова ...

КОМЕНТАРІ