У Рівненській області завдяки прокуратурі майно сортодослідної станції,вартістю більше 47 млн. грн,повернуто у державну власність

У Рівненській області завдяки прокуратурі майно сортодослідної станції,вартістю більше 47 млн. грн,повернуто у державну власність

07.02.24 13:17 0 130
Завдяки принциповій позиції прокуратури та на виконання рішення Північно-західного апеляційного господарського суду приватне господарське товариство повернуло законному володільцю нерухоме майно вартістю понад 47 млн гривень.

Прокурорами встановлено, що у 2019 році приватне товариство на підставі протоколу загальних зборів співвласників майнових паїв реорганізованого колективного сільськогосподарського підприємства та акту приймання-передачі нерухомого майна зареєструвало за собою право власності на 3 об'єкти державної нерухомості, загальною площею1481 кв.м. Таким чином майно, яке обліковувалось за Костопільською державною сортодослідною станцією, незаконно перейшло у приватну власність.

Відтак, Здолбунівська окружна прокуратура, представляючи інтереси держави, ініціювала в судовому порядку витребування нерухомого майна з незаконного володіння.

Північно-західний апеляційний господарський суд підтримав позицію прокуратури та зобов'язав повернути майно в державну власність.

Наразі Фондом державного майна України у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно вже зареєстровано право державної власності на вказані об'єкти нерухомості, які розташовані в селі Підлужне Рівненського району.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ