Рівненщина: до 9 років ув’язнення загрожує одеситу,який сприяв в організації «закордонних відряджень» ухилянтам

Рівненщина: до 9 років ув’язнення загрожує одеситу,який сприяв в організації «закордонних відряджень» ухилянтам

09.02.24 08:33 0 106
Прокурори Рівненської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно одесита, який сприяв організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений, за попередньою змовою з іншими особами, налагодив бізнес на незаконному переправленні військовозобов'язаних через державний кордон України. За 6 тис. доларів США він надавав фіктивні документи про працевлаштування клієнта на підприємство, що займається зовнішньо-економічною діяльністю, його бронювання та відстрочку від призову на 6 місяців, а також оформлював відрядження з «робочим візитом» до Республіки Молдова.

Обвинувачений наразі перебуває під вартою. Вину у скоєному злочині визнає. Обвинувальний акт скеровано до Приморського районного суду м. Одеси.

Досудове розслідування проводили слідчі Управління СБ України в Рівненській області за оперативного супроводу Головного відділу контррозвідки органу безпеки області.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У духовному центрі ...
Наступна новина: Тернопільська громада для ...

КОМЕНТАРІ