У Рівненській області в обласній прокуратурі підсумували рік роботи

У Рівненській області в обласній прокуратурі підсумували рік роботи

14.02.24 12:38 0 133
В Рівненській обласній прокуратурі відбулася підсумкова нарада під головуванням керівника обласної прокуратури Андрія Рудницького, на якій обговорили результати виконання органами прокуратури області у 2023 році визначених законом повноважень на основних напрямах діяльності та першочергові завдання на наступний період.

Під час наради Андрій Рудницький зазначив, що в умовах воєнного стану та надання відсічі російській агресії на Рівненщині вдалось забезпечити цілеспрямовану протидію кримінальній протиправності.

Рівень злочинності на 10 тис. населення склав 98,6 кримінальних правопорушень та є помітно меншим від середнього по державі.

За закінченими кримінальними провадженнями відсоток розкриття становить – 54,1 і є вищим ніж загалом в Україні. При цьому торік на Рівненщині вдалось розкрити усі вбивства, спричинення тілесних ушкоджень, що призвели до смерті потерпілого, а також розбої і грабежі.

Одним із основних пріоритетів у діяльності обласної прокуратури залишається протидія та забезпечення ефективного досудового розслідування кримінальних правопорушень проти основ національної безпеки України. Прокурорами за вказаний період скеровано для розгляду до суду 77 обвинувальних актів для притягнення злочинців до кримінальної відповідальності, а це майже втричі більше, ніж у 2022 році.

Крім того, прокурорами скеровано для розгляду до суду 59 обвинувальних актів про кримінальні правопорушення проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку.

Завдяки скоординованим зусиллям прокуратури та інших правоохоронних органів забезпечено протидію організованій злочинності. До суду з обвинувальним актом скеровано 12 кримінальних проваджень щодо учасників організованих злочинних угруповань, якими вчинено 119 злочинів.

Підвищено ефективність процесуального керівництва та скеровано до суду 104 обвинувальні акти у кримінальних провадженнях про корупційні правопорушення.

Крім того, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, торік прокурорами пред'явлено позовів на 2,4 млрд грн, задоволено позовних заяв на 2 млрд грн, попереджено вибуття об'єктів державної та комунальної власності на 61,9 млн грн, повернуто 2496 га землі.

Важливим пріоритетом діяльності органів прокуратури залишається також захист прав та інтересів дітей. Так, торік, завдяки ювенальним прокурорам Рівненщини вдалося поновити права близько 2 тисяч неповнолітніх.

Також на підсумковій нараді керівник обласної прокуратури звернув увагу прокурорів на недопущення фактів протиправного втручання у діяльність легального бізнесу.

З урахуванням пріоритетних напрямів, визначених Генеральним прокурором, та за результатами проведеної наради прийнято відповідне рішення з визначенням конкретних заходів, спрямованих на підвищення ефективності та результативності у діяльності органів обласної прокуратури на наступний період.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 16 лютого у Тернополі ...
Наступна новина: Тернополянам,які мають ...

КОМЕНТАРІ