На Рівненщині судитимуть організоване угруповання,яке налагодило канал втечі ухилянтів

На Рівненщині судитимуть організоване угруповання,яке налагодило канал втечі ухилянтів

14.02.24 12:07 0 99
Прокурором Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 6 осіб, які у складі організованої групи налагодили канал незаконного переправлення військовозобов'язаних через державний кордон України в умовах воєнного стану (ч. 1 ч. 2 ч. 3 ст. 332 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що схему втечі з країни організував 25-річний рівнянин. До свого «бізнесу» він долучив ще 5 жителів Рівненщини та Волині. Чоловік у квітні 2022 року зареєстрував фірму для, нібито, здійснення міжнародних перевезень. Насправді ж – для того, аби мати доступ до ІС «Шлях», яка дає можливість чоловікам призовного віку виїхати за межі країни під виглядом водіїв.

Організатор здійснював керівництво групою та координацію дій її учасників, вносив до системи ІС «Шлях» персональні дані клієнтів, оформляв фіктивні договори про їх працевлаштування, проводив консультації, а за необхідності ще й супроводжував ухилянтів під час виїзду.

Інші учасники угруповання відповідали за пошук клієнтів, проведення інструктажів та вивезення чоловіків до Польщі в якості другого водія.

Злочинну діяльність організованої групи викрито та припинено у квітні минулого року. Слідством встановлено дані 25 чоловіків, які незаконно виїхали з України через фірму обвинуваченого. Таким чином зловмисники заробили понад чверть мільйона гривень.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в області за оперативного супроводу працівників Управління міграційної поліції ГУНП в Рівненській області та Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Двоступінчасті вакуумні ...
Наступна новина: Тернопіль: понад 120 дітей ...

КОМЕНТАРІ