Як вибрати штабелер для складу або робочого майданчику?

Як вибрати штабелер для складу або робочого майданчику?

15.02.24 18:18 0 204

Для ефективної роботи складу використовується штабелер. Штабелер може бути електричним, напівелектричним та механічним. Ця спеціальна складська техніка розроблена для безпечного переміщення та укладання важких піддонів.Таким чином, внутрішній простір складу використовується з максимальною ефективністю. Це допомагає підвищити продуктивність завдяки зменшенню фізичної праці та ризику травмування працівників. 

65cdd69ad478a.webp

Аспекти підбору штабелера

Складські приміщення відрізняються один від одного по ряду параметрів. Особливо це стосується великих виробничих об'єктів, територій логістичних центрів, супермаркетів, цехів тощо. Саме ці відмінності безпосередньо впливають на підбір штабелера. На що слід звертати увагу при купівлі штабелера:

  • Відстань між стелажами складу. Для нормальної та ефективної роботи штабелера, потрібно від 2,2 м до 2,7 м, для зручного розвороту. 
  • Середня довжина шляху, яким переміщуються вантажі. Якщо він становить десятки метрів, то рекомендується придбати самохідну модель з відкидною платформою або без неї.
  • Вага вантажів та висота стелажної системи. Наприклад, бренд EP Equipment пропонує штабелери вантажопідйомністю до 2 т та максимальною висотою 3 м - 8 м, звісно від висоти підйому змінюється і вага, яку може підняти штабелер. 
  • Тип використовуваних палет та піддонів. Зазвичай, на складі можна побачити піддони розміром 1200х800 мм. Для роботи з ними використовуються стандартні вила штабелера. Для перевезення вужчих або ширших піддонів знадобиться складська техніка з розсувними вилами.
  • Повідець для керування. Ручка для керування може розташовуватися як посередині, так і з боку. На деяких моделях, кермо прямо пов'язане з провідним колесом, що вимагає додаткових зусиль в управлінні. На інших, кермо з електроприводом, повертається без особливих зусиль та сприяє тривалій й комфортній роботі оператора.

Також варто врахувати, що для використання штабелера будь-якого типу потрібна рівна й суха підлога.

Різновиди та характерні особливості штабелерів

Для вантажно-розвантажувальних робіт використовуються такі типи обладнання:

  • Штабелер ручний. Рух відбувається з допомогою сили оператора, підйом вантажу забезпечує спеціальна гідравлічна система. Це найдешевший штабелер для складу, але він підходить лише для невеликих робочих майданчиків із відносно малим вантажопотоком.
  • Штабелер гідравлічний напівелектричний. Удосконалений аналог ручної моделі, з електроприводом для підіймальної щогли. Завдяки йому збільшено вантажопідйомність до 1,5 т. Швидкість переміщення та специфіка використання такого штабелера така сама, що й у механічних моделей. 
  • Штабелер самохідний. Він оснащений повноцінним електродвигуном, який значно підвищує експлуатаційні характеристики. Такий електроштабелер розвиває достатню швидкість і найкраще підходить для інтенсивної роботи.

Можете вибрати штабелер в каталозі, порівняти його характеристики з іншими моделями та проконсультуватися зі спеціалістами, які допоможуть обрати найкращий штабелер.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 12)
Попередня новина: Почему стоит сделать ...
Наступна новина: Фарбування автомобіля: як ...

КОМЕНТАРІ