Правоохоронці Рівненщини підсумували результати співпраці та обговорили пріоритети

Правоохоронці Рівненщини підсумували результати співпраці та обговорили пріоритети

20.02.24 08:30 0 112
15 лютого на координаційній нараді в обласній прокуратурі керівники органів правопорядку Рівненщини обговорили стан забезпечення законності та протидії злочинності на території області в умовах правового режиму воєнного стану за підсумками роботи у 2023 році.

За словами керівника обласної прокуратури Андрія Рудницького, завдяки ефективній комунікації та злагодженій роботі усіх правоохоронних структур рівень злочинності на Рівненщині є помітно меншим ніж у середньому по державі.

Зокрема, забезпечено системну протидію злочинам проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, а також у сфері національної безпеки. Торік, у порівнянні з 2022 роком, істотно знизилась кількість умисних вбивств, тяжких тілесних ушкоджень, розбоїв, грабежів, угонів, злочинів проти громадського порядку, а також правопорушень, вчинених дітьми.

Однак, найближчим часом правоохоронці повинні зосередити увагу на виконанні низки важливих завдань щодо захисту прав і свобод людини, загальних інтересів суспільства та держави.

Тому, для ще ефективнішої роботи та кращої координації, учасники наради обговорили план заходів на наступний період та прийняли рішення, у якому визначили пріоритетними для докладання спільних зусиль виявлення, розкриття та розслідування злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку; у сфері національної безпеки; корупційних кримінальних правопорушень; злочинів, пов'язаних із незаконним обігом зброї; незаконним розпорядженням землями державної та комунальної власності; переправленням осіб через державний кордон України з метою ухилення від призову на військову службу під час мобілізації; вчинених у місцях несвободи ув'язненими та засудженими; стосовно дітей.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ