США працюють над планом відповіді на «загрозу нацбезпеці» – конгресмен

США працюють над планом відповіді на «загрозу нацбезпеці» – конгресмен

20.02.24 08:19 0 56
США працюють над планом відповіді на «загрозу нацбезпеці» через розробку Росією зброї проти супутників, повідомив голова комітету Палати представників США з розвідки Майк Тернер.

«Ми зустрілися з Джейком Салліваном (радником президента США з нацбезпеки – ред.), і він почав розробляти план, який, я сподіваюся, стане відповіддю на це (загрозу національній безпеці США – ред.)», – сказав Тернер в ефірі NBC News.

За словами Тернера, ця загроза є «дуже серйозною», але він не зміг ані підтвердити, ані заперечити, що вона пов'язана з намірами РФ вивести в космос ядерну зброю, про що раніше повідомляли американські ЗМІ.

«Загроза дуже серйозна. Я радий, що адміністрація (президента США – ред.) починає вживати заходів», – зазначив він.

Раніше, 14 лютого, голова комітету у справах розвідки Палати представників Конгресу США республіканець Майк Тернер закликав адміністрацію президента Джо Байдена розсекретити інформацію про серйозну загрозу безпеці Сполучених Штатів, щоб США та їхні союзники змогли відкрито обговорити, як реагувати на цю загрозу.

Тернер надіслав усім членам Конгресу листа, у якому повідомив, що його комітет має секретну інформацію про «дестабілізаційні військові можливості» неназваної іноземної держави. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: США пов'язують загрозу безпеці зі зброєю РФ проти супутників – Білий дім

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівному затримали ...

КОМЕНТАРІ