У Росії на акціях пам’яті Навального затримали понад 80 людей – правозахисники

У Росії на акціях пам’яті Навального затримали понад 80 людей – правозахисники

20.02.24 08:09 0 85
У Росії на акціях пам'яті Олексія Навального затримали понад 80 людей, повідомляє правозахисний проєкт «ОВД-Инфо».

За даними проєкту, наразі відомо про 83 затриманих у семи російських містах: у Санкт-Петербурзі – 52 особи, у Нижньому Новгороді – 15, у Москві – 11, у Таганрозі – 2, у Твері, Ростові-на-Дону та Мурманську по одному затриманому.

Читайте також: «Хто наступний?»: у Росії та світі відбуваються акції пам'яті Олексія Навального

Російський опозиційний політик Олексій Навальний раптово помер у виправній колонії №3 у Ямало-Ненецькому автономному окрузі. Про це 16 лютого повідомило місцеве управління Федеральної служби виконання покарань. Після цього повідомлення у Росії та різних містах світу розпочалися акції пам'яті. У багатьох російських містах місцеві жителі почали приносити квіти до пам'ятників ув'язненим.

Це повідомлення наразі неможливо незалежно перевірити.

Речник президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що він не має даних про причини смерті Навального, «мають медики з?ясувати».

Адвокат Навального Леонід Соловйов від коментарів відмовився. Він уточнив, що був у підзахисного в середу, 14 лютого, і тоді з Олексієм було все гаразд.

Речниця Навального Кіра Ярмиш повідомила, що адвокат Навального вилітає в селище Харп, де розташована виправна колонія №3.

Олексію Навальному було 47 років. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Навальний про Майдан, Крим, війну і Путіна: етапи долі «жорстоко вбитого Кремлем»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 19 лютого у Тернополі ...
Наступна новина: У Рівненській області суд ...

КОМЕНТАРІ