У Тернополі відбувся мітинг-реквієм з нагоди вшанування полеглих воїнів-афганців

У Тернополі відбувся мітинг-реквієм з нагоди вшанування полеглих воїнів-афганців

20.02.24 09:11 0 67
15 лютого минає 35-та річниця виведення військ з Афганістану. Цього дня також відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Традиційно цього дня в парку Національного відродження відбулося вшанування полеглих Героїв та покладання квітів до пам’ятника воїнам-афганцям.

«35 років тому останній український солдат залишив афганську землю. Завершилася одна з найбільших радянських авантюр, яка стала трагедією мільйонів людей. Під час війни в Афганістані загинули 4 тисячі українців, 72 воїни зникли безвісти, понад 8 тисяч отримали поранення. Це страшна ціна, яку заплатила Україна за імперські амбіції Кремля, – зазначає міський голова Сергій Надал. – З 2014 року тисячі «афганців» та ветеранів інших війн добровільно виступили на захист рідної землі від російських загарбників. Вони стали елітою Збройних сил України! ми віддаємо шану всім «афганцям»-захисникам Батьківщини! Ми дякуємо Вам, сумлінним бійцям, героям-оборонцям за все, що Ви зробили для України та світу».

Під час заходу міський голова відзначив подяками та цінними подарунками членів «Тернопільської міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану», а також військовослужбовців Збройних сил України.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Спортивні заходи в ...
Наступна новина: Кремль змушує російських ...

КОМЕНТАРІ