Третя ОШБр,бійців якої передислокували в район Авдіївки: ситуація у місті «надзвичайно критична»

Третя ОШБр,бійців якої передислокували в район Авдіївки: ситуація у місті «надзвичайно критична»

20.02.24 08:12 0 76
Третя окрема штурмова бригада Збройних сил України (ОШБр) підтвердила, що була терміново передислокована для посилення українських військ у районі Авдіївки, повідомляє пресслужба підрозділу.

«Ситуація в місті на момент заведення бригади – надзвичайно критична. Окремі батальйони 3-ої ОШБр провели рейд у захоплені ворогом райони Авдіївки. Сили противника на нашому відрізку складають орієнтовно 7 бригад», – йдеться у повідомленні.

Як зазначив підрозділ, за період перебування на Авдіївському напрямку двом бригадам армії Росії «було завдано критичного ураження».

«Водночас об'єктивна ситуація в Авдіївці залишається загрозливою і нестабільною. Ворог продовжує активну ротацію своїх військ, і перекидає до міста нові сили та засоби», – наголосили військові ЗСУ.

Читайте також: Росія заявила, що знищила «все підкріплення на Авдіївку». Пояснюємо, чому це фейк

За даними Генштабу ЗСУ, минулої доби війська РФ здійснили 40 атак на Авдіївському напрямку.

14 лютого головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський після відвідування позицій на Авдіївському і Куп'янському напрямках повідомив про «надзвичайно складну й напружену» оперативну обстановку. Він зауважив, що війська Росії нарощують свої зусилля і мають чисельну перевагу в особовому складі на цих напрямках.

13 лютого начальник служби зв'язків з громадськістю 110-ої окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка Іван Сєкач повідомив, що деякі підрозділи бригади в Авдіївці замінили іншими підрозділами ЗСУ. За його словами, сам підрозділ нині не має ресурсів, щоби втримати місто. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Штурм Авдіївки: ЗСУ перекидають у місто підкріплення

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі на вул. ...

КОМЕНТАРІ