У Рівненській області правоохоронці заблокували ще один канал незаконного перетину кордону

У Рівненській області правоохоронці заблокували ще один канал незаконного перетину кордону

22.02.24 08:02 0 95
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури повідомлено про підозру 4 особам, які організували незаконне переправлення військовозобов'язаних через державний кордон України в умовах воєнного стану (ч. 2 ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, «бізнес» на ухилянтах організував житель Рівненського району з дружиною та ще двома знайомими. Чоловік, будучи зареєстрованим підприємцем, отримав ліцензію та здійснював міжнародні вантажні перевезення, а тому має електронний цифровий підпис та доступ до ІС «Шлях».

Використовуючи вже відому, але незаконну схему, зловмисники підшуковували клієнтів призовного віку, за грошову винагороду реєстрували їх в інформаційній системі під виглядом водіїв підприємства, надавали транспорт і проводили консультації щодо особливостей перетину кордону.

Ухилянтів, здебільшого, відправляли одразу по двоє, потім автівки «водії» лишали в обумовлених місцях вже на території Польщі.

Слідством наразі встановлено 19 військовозобов'язаних, які у

жовтні – грудні минулого року незаконно виїхали за межі України через фірму фігуранта. Кожен з них за надані «послуги» заплатив від 800 до 1300 євро.

Усім підозрюваним вже обрано запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту. Також суд наклав арешт 3 автомобілі, 350 тис. грн у різній валюті, мобільні телефони, комп'ютерну техніку та документацію, вилучені в ході обшуків.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу УСР в області ДСР НПУ та Управління СБУ в області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

З початку року прокурори Рівненщини скерували до суду 9 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях за фактами незаконного переправлення військовозобов'язаних через державних кордон України, 3 з яких – у складі організованих злочинних груп.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чоловіча косметика для ...
Наступна новина: США: Байден заявив про ...

КОМЕНТАРІ