«Блокування кордону не має виправдання». У МЗС відреагували на дії польських протестувальників

«Блокування кордону не має виправдання». У МЗС відреагували на дії польських протестувальників

22.02.24 10:07 0 70
У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що дії польських протестувальників підважують українську економіку та стійкість до відбиття агресії Росії.

«Блокування польсько-українського кордону, якими би гаслами воно не супроводжувалося, не має виправдання. Наземні кордони залишаються важливими в умовах російської агресії. Дії польських протестувальників та окремих радикальних польських політиків підважують українську економіку та стійкість до відбиття агресії Росії», – написав у фейсбуці речник МЗС Олег Ніколенко.

У МЗС зауважують, що кордон Польщі та України – це і кордон ЄС, який не має бути «заручником будь-яких політичних інтересів».

«Вважаємо також неприйнятним агресивне ставлення зі сторони протестувальників до українців та українських вантажів, які перетинають польсько-український кордон. Антиукраїнські гасла, які лунають на кордоні, підтверджують політично вмотивований характер акції. Її мета – провокування подальшого загострення двосторонніх відносин», – вважають у дипломатичному відомстві України. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Хочуть заблокувати все. Що відбувається на кордоні з Польщею? Як реагує Україна

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Урсула фон дер Ляєн ...
Наступна новина: «На 1000% впевнена»: Брінк ...

КОМЕНТАРІ