У Тернополі вшанували 10 річницю подвигу Героїв Небесної Сотні та учасників Революції гідності

У Тернополі вшанували 10 річницю подвигу Героїв Небесної Сотні та учасників Революції гідності

22.02.24 08:51 0 63
Десятий рік поспіль 20 лютого Україна відзначає пам’ятний день, вшановуючи подвиг учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

З цієї нагоди у Тернополі на площі Героїв Євромайдану біля пам’ятника Небесній Сотні відбувся мітинг-реквієм.

Небайдужі тернополяни та гості міста прийшли вшанувати пам'ять загиблих. Священнослужителі різних конфесій провели панахиду, вшанували пам’ять Героїв хвилиною мовчання, запалили лампадки та поклали квіти до пам’ятника, висловлюючи свою повагу та вдячність за героїзм та самопожертву тих, хто віддав своє життя за краще майбутнє України.

«Україна молитвою відзначає річницю розстрілу Майдану. Віддає шану Героям Небесної Сотні, які загинули за Україну, тим, хто десять років назад першими став на захист Свободи і Гідності кожного українця. Свободу коштувала Україні дуже дорого, – зазначає секретар міської ради Ігор Гірчак. – Ми продовжуємо боротися з нашим тисячолітнім московським ворогом, який не зможе змиритися з існуванням українців, як нації. З пам’яттю про Героїв Майдану ми захистимо українську землю, переможемо московське зло та український прапор замайорить над Донецьком, Луганськом та Сімферополем. Бо українці – це нація Героїв».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ