Столтенберґ про пам’ять Навального: найкращий спосіб її вшанувати – забезпечити перемогу України

Столтенберґ про пам’ять Навального: найкращий спосіб її вшанувати – забезпечити перемогу України

22.02.24 10:14 0 71
Смерть Олексія Навального і взяття російськими військами Авдіївки свідчать про нагальну потребу підтримати Україну. Про це в інтерв'ю Радіо Свобода заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

«Частково – щоб запобігти подальшим здобуткам Росії, але забезпечити водночас можливості України звільнити більше території. І я глибоко вірю, що найкращий спосіб вшанувати пам'ять Олексія Навального – це зробити так, щоб президент Путін не переміг на полі бою, а перемогла Україна», – заявив очільник альянсу.

Столтенберґ нагадав про пакети допомоги, нещодавно виділені Швецією й Канадою, а також безпекові запевнення на «мільярди доларів додаткової підтримки», угоди про які Україна підписала з Німеччиною та Францією.

«Дуже вітається оголошення Японії. Також цього тижня – понад 100 мільйонів (доларів – ред.) додатково на розмінування. Тому, звісно, ми зосереджені на Сполучених Штатах, але ми також бачимо, як інші союзники справді активізуються та надають значну підтримку Україні», – резюмував Столтенберґ, відповідаючи на запитання про прискорення схвалення фінансування військової допомоги Україні з боку Конгресу США. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «На 1000% впевнена»: Брінк про перспективи схвалення допомоги Україні Конгресом США

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сумщина: двоє людей ...
Наступна новина: Дані ЗСУ: російська армія ...

КОМЕНТАРІ