Лукашенко вимагає озброїти патрулі міліції стрілецькою зброєю

Лукашенко вимагає озброїти патрулі міліції стрілецькою зброєю

22.02.24 11:31 0 110
Фактичний очільник Білорусі Олександр Лукашенко доручив озброїти патрулі міліції вогнепальною зброєю – про це він заявив на розширеній нараді 20 лютого, передає білоруська служба Радіо Свобода.

«Патрульні повинні бути озброєні. Стрілецькою зброєю. Як мінімум пістолетами. І про це повинні знати всі. І вони повинні спокійно ходити вулицями. Гарантія – на цих територіях не буде злочинів», – сказав Лукашенко.

За його словами, присутність озброєних силовиків на вулицях міст дозволить білорусам «почуватися в безпеці». Лукашенко доручив Міністерству внутрішніх справ, Кабінету державної безпек, спецслужбам і прокуратурі взяти це питання під контроль.

Лукашенко стверджує, що в цілому рівень злочинності в Білорусі знижується, але «зростає кількість шахрайств, вимагань і кіберзлочинів». Він також підкреслив, що в Білорусі вжито додаткових заходів «для оперативного розкриття злочинів екстремістського характеру».

Читайте також: У Білорусі помер політв'язень, засуджений за «наклеп на Лукашенка»

« це найважливіший аспект охорони правопорядку: припинення дій покидьків і недопущення «заблудлих», які ще не до кінця розуміють, на що націлені іноземні куратори», — сказав Лукашенко.

20 лютого Генеральна прокуратура Білорусі повідомила, що в 2023 році білоруські суди розглянули понад 1 300 «екстремістських» кримінальних справ.

Згідно зі списком МВС, станом на середину лютого в Білорусі «причетними до екстремістської діяльності» визнано 3 765 людей. У переліку «екстремістських формувань» на кінець 2023 року було 169 суб'єктів.

Окремо в Білорусі є перелік «екстремістських матеріалів», за поширення та зберігання яких передбачена адміністративна відповідальність. Це список із 840 сторінок. Лише за минулий рік за розповсюдження «екстремістських матеріалів» до відповідальності притягнуто 1 391 людину. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Лукашенко дозволив військовим застосовувати зброю проти громадян Білорусі

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Білорусі помер ...

КОМЕНТАРІ