Прикордонники: польські протестувальники послабили обмеження руху біля кордону з Україною

Прикордонники: польські протестувальники послабили обмеження руху біля кордону з Україною

22.02.24 10:40 0 85
Польські протестувальники послабили обмеження руху біля кордону з Україною, повідомила ввечері 20 лютого українська прикордонна служба.

«Після 17:00 відновився рух легкових автомобілів й автобусів через пункт пропуску «Гребене – Рава-Руська». Протестувальники також висловили готовність щогодини пропускати по одній вантажівці в обох напрямках. Також учасники акції протесту готові пропускати незначну кількість транспорту через пункт пропуску «Зосін-Устилуг». Зокрема, вони планують кожні 30 хвилин пропускати по п'ять легкових автомобілів в обох напрямках, щогодини по одній вантажівці на в'їзд до Польщі й по три вантажівки на в'їзд в Україну. Автобуси в обох напрямках будуть пропускати у звичайному режимі», – йдеться в повідомленні.

Крім того, за даними прикордонників, після 18:00 мітингувальники розблокували рух легкових автомобілів й автобусів через пункт пропуску «Долгобичув-Угринів».

Читайте також: «Блокування кордону не має виправдання». У МЗС відреагували на дії польських протестувальників

«Водночас протестувальники мають намір продовжувати обмеження руху для вантажівок і пропускати щогодини лише по чотири вантажівки на в?їзд в Україну та по одній вантажівці – на виїзд з України», – заявили в ДПСУ.

Вдень 20 лютогоукраїнські прикордонники повідомляли, що учасники страйку в Польщі розпочали більш жорстке обмеження руху транспортних засобів на шести пунктах пропуску на кордоні з Україною.

Водночас, як повідомляла кореспондентка Радіо Свобода, українські перевізники почали акцію у відповідь перед трьома пунктами пропуску і планують продовжувати її до 15 березня (або завершити раніше, якщо припинять протест польські фермери). ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Київ про висипане збіжжя з вагона у Польщі: перешкоджання торгівлі України з іншими країнами є неприйнятним

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Євросоюз закликав Росію ...

КОМЕНТАРІ