Мін’юст Росії вніс Радіо Свобода до реєстру «небажаних організацій»

Мін’юст Росії вніс Радіо Свобода до реєстру «небажаних організацій»

22.02.24 08:08 0 70
Міністерство юстиції Росії додало до переліку іноземних і міжнародних неурядових організацій, діяльність яких визнана «небажаною» на території, корпорацію Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода. Про це стало відомо 20 лютого із посиланням на матеріали на сайті відомства.

Відповідно до реєстру, корпорація стала 142-ю організацією, внесеною до списку «небажаних».

Раніше Генпрокуратура Росії ухвалила рішення про визнання діяльності корпорації небажаною на території Росії, повідомило російське державне агентство новин ТАСС. За повідомленням, рішення прокуратури було ухвалене 2 лютого 2024 року.

Російський закон про «небажані організації», ухвалений у 2015 році, спрямований проти неурядових організацій, які отримують фінансування з іноземних джерел. До реєстру потрапляють організації, діяльність яких, за версією російської влади, становить загрозу для основ конституційного ладу, безпеки чи обороноздатності країни. Внесення до списку означає, що організації заборонено працювати в країні, а громадянам Росії заборонено співпрацювати з нею під загрозою кримінального переслідування.

* Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода – незалежна американська медіакорпорація, яка фінансується за рахунок гранту Конгресу через Агентство США з глобальних медіа. Радіо Свобода працює 27 мовами у 23 країнах – переважно для аудиторій тих країн, де свобода ЗМІ обмежена.

* Сайти й акаунти в кількох соціальних мережах російськомовних проєктів Радіо Свобода, включаючи сайти Російської служби Радіо Свобода, навесні 2022 року блоковані Роскомнаглядом за відмову видалити інформацію про російське військове вторгнення в Україну. Незважаючи на блокування, інтерес аудиторії до інформації, що надається редакціями Радіо Свобода і телеканалу «Настоящее время», залишається значним, він обчислюється в десятках мільйонів відвідувань вебсайтів і сотнях мільйонів відеопереглядів на хостингу YouTube й інших платформах.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ