Урсула фон дер Ляєн повідомила про наміри балотуватися на другий термін голови Єврокомісії

Урсула фон дер Ляєн повідомила про наміри балотуватися на другий термін голови Єврокомісії

22.02.24 10:03 0 53
Лідерка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила про свої наміри балотуватися на другий термін, інформує кореспондентка Радіо Свобода.

Чиновниця наголосила своїм підлеглим, якщо Конгрес Європейської народної партії (???) висуне її головним кандидатом на посаду президентки Єврокомісії у березні, вона «має намір взяти на себе цю роль», а також запевнила, що «суворо дотримуватиметься усіх відповідних правил».

« я приймаю усвідомлене та виважене рішення: я хочу висунути свою кандидатуру на другий термін», – заявила вона на пресконференції.

Президента Єврокомісії обирають строком на п'ять років у червні. Обраний голова набуває чинності через п'ять місяців після виборів до Європарламенту. Традиційно посаду президента Єврокомісії отримує так званий «ключовий кандидат» від партії, яка на європейських виборах набирає найбільше голосів.

Урсула фон дер Ляєн відома своєю проукраїнською позицією, вона багато разів була в Україні за час повномасштабної війни з Росією. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Вибори-2024 до Європарламенту: прогнози для ЄС і України

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вибух автомобіля на ...
Наступна новина: «Блокування кордону не має ...

КОМЕНТАРІ