Країни Балтії: вибори,які Росія хоче провести на окупованих територіях,є «серйозним порушенням міжнародного права»

Країни Балтії: вибори,які Росія хоче провести на окупованих територіях,є «серйозним порушенням міжнародного права»

22.02.24 11:10 0 99
Міністри закордонних справ Естонії, Латвії і Литви заявили, що план Росії провести свої вибори на «тимчасово окупованій і незаконно анексованій» території України є «серйозним порушенням міжнародного права, Статуту ООН, незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України».

У спільній заяві від 19 лютого міністри балтійських країн, членів НАТО заявили: «Ми рішуче засуджуємо ці неприйнятні рішення політичного керівництва Росії. Політичне керівництво Росії й особи, причетні до організації таких дій, зіткнуться з наслідками цих незаконних дій».

Вибори президента в Росії відбудуться 15-17 березня 2024 року. Згідно з рішенням російського Центрвиборчкому, Москва планує проводити голосування на виборах президента, зокрема в окупованих українських регіонах – незважаючи на те, що Захід і Київ вважають таке голосування нелегітимним.

Читайте також: Розвідка Британії: Росії потрібні «правильні» результати на «виборах» в окупованих регіонах ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Плани Путіна щодо «інтеграції» захоплених територій: чи «змириться світ із окупацією»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ