Євросоюз закликав Росію провести міжнародне розслідування смерті Навального

Євросоюз закликав Росію провести міжнародне розслідування смерті Навального

22.02.24 10:45 0 73
Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що Росія має «дозволити провести незалежне та прозоре міжнародне розслідування обставин раптової смерті» опозиційного політика Олексія Навального. У заяві, опублікованій 19 лютого на сайті Європейської ради, Боррель заявив, що відповідальність за смерть Навального лежить на президенті РФ Володимирові Путіні та російській владі.

«ЄС докладе всіх зусиль, щоб притягнути до відповідальності політичне керівництво та владу Росії в тісній координації з нашими партнерами, і накласти додаткові санкції за їхні дії, в тому числі за допомогою санкцій», – заявив Боррель.

Він також закликав негайно звільнити всіх людей, які були затримані в Росії на акціях пам?яті Олексія Навального.

Очільник європейської дипломатії зазначив, що Навальний упродовж усього свого життя демонстрував неймовірну мужність, а «Путін і його режим боялися його», у тому числі на тлі війни, що триває, і президентських виборів у Росії.

Несподівана і приголомшлива смерть пана Навального – ще одна ознака прискорених та систематичних репресій у Росії. Європейський союз повторює свій заклик до Росії негайно та беззастережно звільнити всіх інших політичних ув?язнених, включно з Юрієм Дмитрієвим, Володимиром Кара-Мурзою, Іллею Яшиним, Олексієм Горіновим, Лілією Чанишевою, Ксенією Фадєєвою, Олександрою Скочиленко та Іваном Сафроновим.

Лідери Євросоюзу та США заявили, що президент РФ Володимир Путін несе відповідальність за те, що Олексій Навальний помер у в?язниці. У Кремлі, коментуючи це, назвали заяви «абсолютно шаленими та абсолютно неприпустимими», оскільки висновків судмедекспертів немає. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Російські слідчі не видадуть тіло Навального ще щонайменше два тижні – команда опозиціонера

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прикордонники: польські ...
Наступна новина: Переговорна рамка для ...

КОМЕНТАРІ