Сили оборони відбили 19 російських атак на Авдіївському напрямку – Генштаб

Сили оборони відбили 19 російських атак на Авдіївському напрямку – Генштаб

24.02.24 10:27 0 60
Протягом попередньої доби на фронті відбулося 64 бойових зіткнення, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил вранці 22 лютого. Генштаб зафіксував чотири ракетних і 113 авіаційних ударів, а також 105 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по українських позиціях та населених пунктах.

Ситуація на півночі залишається без суттєвих змін.

На Куп'янському напрямку командування зафіксувало три спроби наступу поблизу Синьківки та Табаївки. Ще шість разів російська армія атакувала українські підрозділи на Лиманському напрямку, біля Тернів і Виїмки.

«На Бахмутському напрямку силами оборони відбито 2 атаки російських окупантів в районах населених пунктів Кліщіївка та Майорськ Донецької області. В зоні відповідальності ОСУВ «Таврія», на Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 19 атак ворога в районах населених пунктів Степове, Ласточкине, Сєверне, Первомайське та Невельське», – йдеться в зведенні.

Читайте також: Вночі сили ППО збили вісім російських дронів камікадзе з 10 – військові

Також на Мар'їнському напрямку ЗСУ стримують агресора поблизу Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, там російська армія 14 разів намагалася прорвати оборону.

Сили оборони відбили російську атаку на південь від Золотої Ниви, ще вісім – на захід від Вербового та біля Роботиного на Запоріжжі.

Штаб повідомляє, що Сили оборони продовжують утримувати позиції в зоні відповідальності ОСУВ «Одеса» на Херсонському напрямку:

«Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби, противник здійснив 4 спроби штурму позицій наших військ на лівобережжі Дніпра».

Читайте також: Зеленський відзначив Повітряні сили ЗСУ, які збили сім російських літаків за тиждень

Командування звітує про 12 авіаударів українських військ по російських військових цілях, а також про ракетні удари по п'яти районах зосередження російських військ і озброєння, двох складах палива, трьох пунктах управління, восьми артилерійських засобах і радіолокаційній станції противника.

У суботу, 17 лютого, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський оголосив про виведення українських військ з Авдіївки, «виходячи з оперативної обстановки», що склалася навколо міста та «щоб уникнути оточення та задля збереження життя і здоров?я військовослужбовців». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Попри збільшення скептицизму, більшість українців вірить в перемогу України у війні – опитування

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ