Латвія забороняє імпорт,але не транзит аграрної продукції РФ та Білорусі

Латвія забороняє імпорт,але не транзит аграрної продукції РФ та Білорусі

24.02.24 09:27 0 84
Сейм Латвії 22 лютого ухвалив законопроєкт, який забороняє імпорт сільськогосподарських продуктів із Росії та Білорусі для внутрішнього ринку. Депутати не підтримали поправку, яка також забороняє транзит таких товарів, передає Delfi.

Обмеження на ввезення поширюються на сільськогосподарську та кормову продукцію, яку ввозять безпосередньо з Росії та Білорусі, та на продукцію з цих країн, яку імпортують з інших держав.

Поправки передбачають, що заборона діятиме до 1 липня 2025 року, а надалі за необхідності може бути продовжена. У пояснювальній записці сказано, що обмеження спрямовані на те, щоб "не дати державним бюджетам країн-агресорів та підприємствам цих країн отримати додаткові доходи від експорту своєї продукції, сприяючи тим самим можливості продовження війни в Україні», зазначає проєкт Радіо Свобода «Север.Реалии».

Латвія – другий за величиною імпортер російської сільгосппродукції.

Керівниця юридичного управління Сейму Діна Мейстер закликала не підтримувати пропозицію партії «Національний союз» про транзит російської сільгосппродукції, оскільки вона суперечить міжнародним зобов?язанням Латвії та конституції країни, передає Delfi. Зазначається, що такі рішення можна ухвалювати лише на рівні ЄС. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Колишній шеф-редактор «Sputnik Литва» здався спецслужбам Латвії

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ЄС не зацікавлений у ...

КОМЕНТАРІ