На Львівщині передали до суду справу щодо колишніх співробітників Самбірської ТЦК – прокуратура

На Львівщині передали до суду справу щодо колишніх співробітників Самбірської ТЦК – прокуратура

24.02.24 11:04 0 89
Львівська спеціалізована прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох колишніх військовослужбовців Самбірського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, повідомляє Офіс генерального прокурора.

Одного з них правоохоронці підозрюють у незаконному позбавленні волі людини та катуванні, а іншого – у бездіяльності військової влади.

«Слідство встановило, що обвинувачені у вересні 2023 року упродовж кількох днів незаконно утримували чотирьох військовозобов'язаних, яких намагались змусити пройти військово-лікарську комісію та мобілізуватись до Збройних сил України. Вони зачинили чоловіків у кімнаті, погрожували, залякували і били. Встановлено, що цих чоловіків напередодні затримали прикордонники за спробу нелегально перетнути кордон із Польщею», – повідомила прокуратура.

У вересні минулого року в Офісі генпрокурора повідомили, що підозру отримали заступник начальника першого відділу Самбірського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки і старший солдат «за фактом незаконного позбавлення волі людини та катування». Тоді повідомляли про одного потерпілого. Тоді підозрювані перебували під нічним домашнім арештом.

Читайте також: Конфлікти з ТЦК на вулицях: що відбувається з повістками, хто порушник і як бути

19 вересня 2023 року стало відомо, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом знущань у приміщенні військкомату у Самборі Львівської області. Перед тим у соцмережах з'явилося відео, на якому люди у військовій формі погрожують чоловіку в цивільному і застосовують до нього силу.

У жовтні Державне бюро розслідувань повідомило про розслідування 260 кримінальних проваджень, пов'язаних із роботою терцентрів комплектування і військово-лікарських комісій.

У серпні 2023 року президент Володимир Зеленський увів в дію рішення РНБО про звільнення всіх обласних військкомів. Цьому передувала «всеохопна перевірка», яка виявила багато зловживань. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Побили через ТЦК? Що сталося у селі Космач на Прикарпатті

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Криму затримали ...

КОМЕНТАРІ