Парламент Німеччини не підтримав проєкт про надання Києву ракет Taurus,але схвалив про «далекобійні системи»

Парламент Німеччини не підтримав проєкт про надання Києву ракет Taurus,але схвалив про «далекобійні системи»

24.02.24 11:47 0 87
Німецький парламент Бундестаг відхилив проєкт опозиції щодо постачання крилатих ракет Taurus в Україну.

Пропозиція парламентської групи ХДС/ХСС, у якій прямо згадується ця німецька система зброї, не отримала підтримки більшості на шньому засіданні. «За» проголосували лише 182 депутати, «проти» – 480, 5 утрималися.

Німецьке інформаційне агентство DPA зазначило, що канцлер Німеччини Олаф Шольц «заблокував постачання ракет німецького виробництва в Україну, посилаючись на побоювання, що ця зброя великої дальності може бути використана для завдання ударів по території Росії та потенційної ескалації конфлікту».

У свою чергу, німецький політик Фрідріх Мерц з ХДС/ХСС закликав підтримати пропозицію.

«Україна все ще не отримує всіх матеріалів, які їй вкрай необхідні для ефективного протистояння російській агресії», – сказав він.

Як пише DW, в іншому проєкті резолюції, представленому депутатами від правлячої коаліції, уряд Німеччини також закликають до постачання Україні «додатково необхідних більш далекобійних збройових систем», але ракети Taurus у ньому не згадуються. Цей документ був схвалений, його підтримали 284 парламентарі, ще двоє утрималися.

Як заявив у фейсбуці голова української делегації в Парламентській Асамблеї НАТО Єгор Чернєв, Бундестаг проголосував за рекомендацію надати Україні системи дальньої дії для нанесення «точкових ударів глибоко в тилу російського агресора», тобто Taurus.

«Це езопова політична мова. Опозиція тягнула свій проект, там була назва - Тауруси. Коаліція компромісно погодила текст про зброю далекої дії. Інших ракет для таких цілей у Німеччини немає», – пояснив він. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ракети Taurus від Німеччини: чи отримає їх Україна, і коли саме

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Силах оборони Півдня ...
Наступна новина: Литва закриває два КПП на ...

КОМЕНТАРІ