Данія оголосила про надання Україні військової допомоги на 228 мільйонів євро

Данія оголосила про надання Україні військової допомоги на 228 мільйонів євро

24.02.24 08:25 0 85
Міністерство оборони Данії оголосило про новий пакет військової допомоги для Україні на 1,7 мільярда данських крон (близько 228 мільйонів євро). Ці кошти спрямують на боєприпаси для артилерії та ППО, безпілотники й допомогу в розмінуванні, повідомляє оборонне відомство країни.

«Україна має велику потребу в підтримці, не в останню чергу в артилерійських боєприпасах. З 15-м пакетом допомоги Данія робить фінансовий внесок у закупівлю зброї та боєприпасів. Як через інші країни, зокрема Нідерланди та Чехію, так і через продовження важливої співпраці з данською оборонною промисловістю», – каже міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен.

У відомстві зазначили, що Міністерство оборони Данії профінансувало закупівлю у Чехії 15-ти тисяч артилерійських боєприпасів калібру 155 мм, які будуть доставлені в Україну протягом декількох місяців.

Читайте також: Канада готова виділити кошти на постачання в Україну боєприпасів від Чехії – ЗМІ

Вказано, що буде передано обладнання та боєприпаси для протиповітряної оборони, розмінування та безпілотних літальних апаратів. Пакет допомоги включає радари, засоби зв'язку та обладнання для безпілотників від данських компаній.

Пакет військової допомоги передбачений на 2024-2026 роки.

Нещодавно прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен розкритикувала своїх колег-прихильників України за надмірну повільність і нерішучість у наданні необхідної Києву зброї.

Напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну ряд країн оголосили про надання фінансової та військової підтримки для України. Про виділення коштів уже оголосили Австралія, Нова Зеландія, Японія, Німеччина, Норвегія, Швеція, Франція та інші. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «На 1000% впевнена»: Брінк про перспективи схвалення допомоги Україні Конгресом США

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі відкрився ...
Наступна новина:  У Тернополі ще чотири ...

КОМЕНТАРІ