Уряд Нової Зеландії повідомив про пакет допомоги для України на 16 млн доларів

Уряд Нової Зеландії повідомив про пакет допомоги для України на 16 млн доларів

24.02.24 08:15 0 64
Нова Зеландія оголосила про новий пакет допомоги для України. Країна надасть військової та гуманітарної підтримки на майже 26 мільйонів новозеландських доларів (16 мільйонів доларів США), повідомляє пресслужба уряду країни.

«Це демонструє непохитну підтримку Нової Зеландії Україні та нашу серйозну відданість захисту міжнародної системи, заснованої на правилах, яка відображає наші цінності та підтримує наші інтереси», – зазначив міністр закордонних справ Вінстон Пітер.

В уряді уточнили, що кошти будуть розподілені між Міжнародним фондом для України, який займається закупівлею зброї і боєприпасів для України, також країна спрямує гроші на гуманітарну допомогу для українців, які постраждали від війни. Крім того, фінансову допомогу направлять до Трастового фонду Світового банку з допомоги, відновлення, реконструкції та реформування України.

Міністерка оборони Нової Зеландії Джудіт Коллінз зазначила, що протягом останніх двох років військові з Нової Зеландії перебували в Європі та Великій Британії, «працюючи з однодумцями з країн-партнерів над підтримкою України, і ця підтримка триватиме». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Говорити одним голосом»: як українці Нової Зеландії та ПАР підтримують Україну

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ