ЄС не зацікавлений у подовженні транзиту російського газу через Україну після 2024 року – єврокомісар

ЄС не зацікавлений у подовженні транзиту російського газу через Україну після 2024 року – єврокомісар

24.02.24 09:38 0 75
Євросоюз не зацікавлений у подовженні транзиту російського газу територією України після завершення дії тристороннього контракту наприкінці 2024 року. Про це в коментарі Радіо Свобода сказала профільна єврокомісарка з енергетики.

«ЄС не зацікавлений у продовженні газового контракту з росіянами, який проходить через Україну. Останнім часом, ще від початку війни, ми готувалися до завершення цього контракту. Але й до того, як почалися російські маніпуляції газовим ринком, вони були партнерами, яким не можна довіряти», – зазначила Кадрі Сімсон.

Єврокомісарка зазначила, що є «альтернативні варіанти» як для забезпечення постачання газу до ЄС, так і для використання української мережі.

Читайте також: Газосховища України можуть прийняти до 10 мільярдів кубометрів іноземного газу – Шмигаль

«Є й інші способи все-таки використовувати українську мережу: потенціал українських підземних сховищ газу та постачання газу в Європу. Маю визнати, що з нашого боку залишаються деякі виклики, але ми готувалися до моменту, що контракт на транзит російського газу закінчиться до кінця цього року», – зауважила Сімсон.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ