Литва закриває два КПП на кордоні з Білоруссю

Литва закриває два КПП на кордоні з Білоруссю

24.02.24 11:56 0 104
Влада Литви з 1 березня закриє два прикордонні пункти пропуску на кордоні з Білоруссю — «Лаворішкес» («Котлівка») і «Райгардас» («Привалка»), повідомив сайт уряду Литви.

У 2023 році литовська влада закрила два з шести переходів на кордоні з Білоруссю – «Шумскас» («Лоша») та «Твярячюс» («Відзи»). Продовжать працювати пункти пропуску «Мядинінкай» («Кам?яний Лог») та «Шальчинінкай» («Беняконі»). Через ці переходи буде обмежено рух пішоходів та велосипедистів, випливає з пресрелізу.

З початку весни також буде обмежена посадка та висадка пасажирів на залізничних пунктах пропуску «Кена» (кордон із Білоруссю) та «Кібартай» (кордон із Калінінградською областю РФ). Як зазначає LRT, це рішення пояснили тим, що на цих станціях у Литві з транзитних поїздів, що прямують до Калінінградської області, висаджуються люди з візами та посвідками на проживання країн Євросоюзу.

Влада Литви пообіцяла скоротити видачу дозволів білоруським та литовським перевізникам, які виконують регулярні міжнародні пасажирські перевезення автобусами.

Свої дії влада Литви пояснила розв'язанням проблем національної безпеки, контрабанди та порушень міжнародних санкцій. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Колишній шеф-редактор «Sputnik Литва» здався спецслужбам Латвії

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Парламент Німеччини не ...
Наступна новина: «Відпочинок» українських ...

КОМЕНТАРІ