Уряд Казахстану пропонує заборонити ховати в Пантеоні родичів Назарбаєва

Уряд Казахстану пропонує заборонити ховати в Пантеоні родичів Назарбаєва

24.02.24 10:02 0 78
Уряд Казахстану ініціював поправки до закону про Пантеон, що виключать родичів першого президента країни Нурсултана Назарбаєва зі списку осіб, які мають право бути похованими в цьому дорогому публічному місці. 21 лютого казахстанські ЗМІ повідомили, що законопроєкт розроблено міністерством культури та інформації.

Законопроєкт має на меті скасувати чинний закон, згідно з яким родичі Назарбаєва, родичі його наступників, а також родичі голів Конституційного суду та державних секретарів мають право бути похованими в Пантеоні.

Ідея побудувати Пантеон, громадську будівлю з могилами видатних казахів і кладовищем на території близько 9000 гектарів поблизу столиці Астани, викликала суперечки в казахському суспільстві, коли її ініціював уряд Назарбаєва в 2016 році.

Багато хто звинувачував уряд у зловживанні сотнями мільйонів доларів державних коштів і грошей платників податків під час економічного спаду, натомість інші звинувачували Назарбаєва в спробі зберегти культ своєї особи навіть після його смерті. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Скульптуру Назарбаєва відправили на склад – Національний музей Казахстану прибрав її з експозиції

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ