Данія припинила розслідування вибухів на «Північних потоках»

Данія припинила розслідування вибухів на «Північних потоках»

27.02.24 13:12 0 89
Поліція Копенгагена та Служба безпеки й розвідки Данії завершили спільне розслідування вибухів на газопроводах «Північний потік-1» та «Північний потік-2», які сталися у вересні 2022 року.

«Розслідування було водночас складним та всеосяжним. Унаслідок розслідування влада дійшла висновку, що сталася навмисна диверсія на газопроводах. Однак, на думку слідства, у Данії немає достатніх підстав для порушення кримінальної справи. Тому поліція Копенгагена вирішила завершити кримінальне розслідування вибухів», – ідеться в заяві, опублікованій на сайті данської поліції.

Вибухи сталися на ділянці в Балтійському морі біля данського острова Борнгольм у ніч проти 26 вересня 2022 року. Три вибухи сталися за межами територіальних вод Данії. Внаслідок вибухів були пошкоджені три з чотирьох ниток газопроводів.

Після цього розслідування розпочали органи безпеки Німеччини, Данії, Швеції, Нідерландів, Росії, а також блоку НАТО. На початку лютого 2024 року прокуратура Швеції оголосила, що припинила розслідування, оскільки не спромоглася встановити, що до вибухів причетні громадяни Швеції. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: WSJ: слідчі у справі щодо вибухів на «Північних потоках» заявили про опір з боку Польщі. Варшава наразі не реагувала

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В ISW пояснили,чому в РФ ...
Наступна новина: У Білорусі в умовах ...

КОМЕНТАРІ