Шмигаль: зустріч із польськими урядовцями на кордоні не відбулася

Шмигаль: зустріч із польськими урядовцями на кордоні не відбулася

27.02.24 11:04 0 93
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що зустріч із польськими урядовцями на кордоні між країнами 23 лютого не відбулася.

«Ми розуміємо складності, з якими стикається польський уряд. І ми готові допомогти у вирішенні цієї ситуації. Ми йдемо назустріч. Президент України запропонував керівництву Польщі майданчик, аби домовитися і знайти компроміс. Тут, на кордоні. Як рівні партнери і союзники. І уряд України тут… Але, на жаль, така зустріч з польськими урядовцями не відбулася», – написав Шмигаль у фейсбуці, розмістивши фото, на якому видно урядовців на тлі одного з пунктів пропуску на українсько-польському кордоні.

Він додав, що останні пів року Україна живе в умовах постійної блокади українського кордону з боку Польщі: «блокади, яка вдарила по нашій економіці й наших можливостях краще захищатися».

Читайте також: Уряд готує «чіткі кроки та конкретні пропозиції» – Шмигаль про розблокування кордону у Польщі

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що делегація українського уряду 23 лютого прибуде на кордон із Польщею, щоб зустрітися з польськими колегами, проте, за словами Зеленського, чи буде хтось із представників уряду Польщі – невідомо.

Напередодні Зеленський звернувся до Польщі та Єврокомісії через блокаду польсько-українського кордону. Він заявив, що доручив Кабінету міністрів до 24 лютого бути на кордоні між двома країнами, і попросив голову польського уряду Туска «теж приїхати до кордону».

Польські медіа повідомляли, що Дональд Туск відхилив запрошення президента Зеленського про урядову зустріч на кордоні. Натомість повідомив, що уряди Польщі й України проведуть зустріч у Варшаві 28 березня. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Польщі на залізничній станції невідомі висипали українське збіжжя із трьох вантажних вагонів – Кубраков

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Ми шукаємо залу для ...
Наступна новина: «Це серйозний меседж з боку ...

КОМЕНТАРІ