Нідерланди укладуть з Україною безпекову угоду на 10 років – уряд

Нідерланди укладуть з Україною безпекову угоду на 10 років – уряд

27.02.24 14:26 0 93
Нідерланди незабаром укладуть з Україною угоду про безпеку на наступні десять років, йдеться в повідомленні на сайті нідерландського уряду.

«Ця угода є сигналом від кабінету міністрів, що Нідерланди хочуть підтримувати Україну протягом більш тривалого періоду у сферах безпеки й оборони. Таким чином, Нідерланди допомагають Україні захистити себе від Росії», – йдеться у повідомленні.

Міністерка закордонних справ Нідерландів Ганке Брюїнс Слот вважає, що без підтримки України неможлива безпека в Європі.

«Україна повинна бути впевнена, що вона може розраховувати на нашу підтримку і в довгостроковій перспективі. Це також посилає потужний сигнал Росії: Захід стоїть твердо. Без підтримки Заходу Україна, яку ми знаємо перестане існувати, російська загроза стане ще ближчою, а стабільність і безпека на нашому континенті опиняться під серйозним тиском», – наголошує міністерка.

Читайте також: В ОП повідомили про третій раунд переговорів із Нідерландами щодо угоди про безпекові гарантії для України

Угода про безпеку, йдеться у повідомленні, включає домовленості про військову підтримку, співпрацю для зміцнення оборонної промисловості, підвищення кіберстійкості України і посилення сумісності української армії з НАТО.

На сайті не вказані терміни підписання угоди, але зазначено, що це відбудеться незабаром. В інтерв'ю Радіо Свобода прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте розповів, що безпекова угода з Україною буде підписана «в найближчі тижні чи місяці». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Рютте розповів, коли Нідерланди можуть підписати безпекову угоду з Україною

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ