Зеленський: Шмигаль разом з іншими міністрами приїде на кордон із Польщею,чи буде польська сторона – невідомо

Зеленський: Шмигаль разом з іншими міністрами приїде на кордон із Польщею,чи буде польська сторона – невідомо

27.02.24 12:40 0 80
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль разом із міністрами 23 лютого прибуде на кордон із Польщею, повідомив президент Володимир Зеленський на спільній пресконференції з прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен у Львові.

Президент зауважив, що не знає, чи приїдуть до кордону польські колеги, і додав, що завтра українська делегація не зможе бути присутня через другу річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

«Ми сказали це відкрито, що ми готові з пропозиціями, з рішеннями, з кроками назустріч. Ми будемо готові до 24-го бути на кордоні. І польська сторона буде чи не буде – мені це невідомо», – заявив Зеленський.

Також президент зауважив, що польські протестувальники затримують продукцію, яка йде до інших країн.

Читайте також: Уряд готує «чіткі кроки та конкретні пропозиції» – Шмигаль про розблокування кордону у Польщі

«Українське зерно не йде на ринок Польщі – за бажанням польської сторони. Ми виявили нові шляхи, але коли ми говоримо про транзит, це трохи поза європейським законодавством. Тому ми готові і робитимемо все, щоб вирішити це питання», – наголосив він.

Президент України Володимир Зеленський напередодні звернувся до Польщі та Єврокомісії через блокаду польсько-українського кордону. Він заявив, що доручив Кабінету міністрів до 24 лютого бути на кордоні між двома країнами, і попросив голову польського уряду Туска «теж приїхати до кордону».

Польські медіа повідомляли, що Дональд Туск відхилив запрошення президента Зеленського про урядову зустріч на кордоні. Натомість повідомив, що уряди Польщі й України проведуть зустріч у Варшаві 28 березня. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Уряди Польщі та України проведуть зустріч у Варшаві наприкінці березня – Туск

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Парламент Угорщини ...

КОМЕНТАРІ