Генштаб: Сили оборони відбили 44 російські атаки на Мар’їнському напрямку

Генштаб: Сили оборони відбили 44 російські атаки на Мар’їнському напрямку

27.02.24 08:21 0 77
Протягом доби на фронті відбулися 84 бойових зіткнення, заявляє Генеральний штаб Збройних сил України вранці 24 лютого.

Російська армія завдала авіаційних ударів по 20 населених пунктах у трьох областях, а також обстріляла понад 110 населених пунктах у дев'яти регіонах із артилерії.

Ситуація на півночі суттєво не змінювалася.

За зведенням, на Куп'янському напрямку російські війська двічі безуспішно атакували позиції ЗСУ біля Синьківки, ще двічі – біля Тернів на Лиманському.

Читайте також: «Чудова робота»: Сирський щодо збиття російського літака А-50У

У районі Бахмута Сили оборони відбили дев'ять спроб атакувати поблизу Богданівки та Іванівського.

«В зоні відповідальності ОСУВ «Таврія» на Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито дев'ять атак ворога в районах населених пунктів Ласточкине, Сєверне та Первомайське. На Мар'їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки, де ворог 44 рази намагався прорвати оборону наших військ», – йдеться в повідомленні.

Крім того, українські війська відбили вісім атак біля Роботиного на Запоріжжі, ще вісім – на свій плацдарм на лівому березі Херсонщини.

На Новопавлівському напрямку штурмових дій Росії протягом доби не фіксували.

Читайте також: «Путін хоче, щоб ми повірили, що Україна не може виграти. Ми повинні захищатися від цього за всяку ціну» – експерти CSIS

Генштаб звітує про дев'ять авіаударів по російських військах і техніці, а також про ураження ракетними військами 10 російських військових цілей.

Напередодні міністр оборони Рустем Умєров та головнокомандувач Олександр Сирський зустрілися з делегацією сенаторів США, які прибули до України. За словами Умєрова, під час розмови сенатори спитали, «чи виграє Україна у війні з Росією», на що він відповів, що в цьому «немає сумніву», але потрібна своєчасна та повноцінна військова підтримка від партнерів.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Справжня доблесть у ...
Наступна новина: 6 нагород здобули ...

КОМЕНТАРІ