Лубінець: Україні вдалося звільнити 147 цивільних,яких РФ з лютого 2022 року незаконно утримувала

Лубінець: Україні вдалося звільнити 147 цивільних,яких РФ з лютого 2022 року незаконно утримувала

27.02.24 08:54 0 121
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявляє, що Україні вдалося звільнити 147 цивільних громадян, яких з лютого 2022 року незаконно утримувала Росія.

«Наразі лише з 2022 року близько 28 тисяч осіб вважаються зниклими безвісти за особливих обставин та незаконно позбавленими особистої свободи внаслідок збройної агресії РФ проти України. Вдалося звільнити лише 147 громадян, які перебували у незаконному утриманні», – написав він у телеграмі.

Читайте також: Лубінець повідомив про повернення 11 українських дітей з окупованих територій і РФ

Лубінець нагадав, що затримання РФ цивільних розпочалося у Криму у 2014 році.

« Загалом 208 ув?язнених у Криму, ми знаємо про них поіменно. Тоді світ висловив глибоке занепокоєння щодо окупації Криму, а згодом — частини Донецької та Луганської областей. Саме тому країна-терорист пішла далі», – наголосив уповноважений Верховної Ради з прав людини.

У пресслужбі омбудсмена додають, що 26 лютого відкрили Міжнародну платформу за звільнення незаконно утримуваних РФ цивільних осіб, у рамках реалізації пункту 4 «Формули миру». Зауважується, що цей захід є першим кроком до об'єднання зусиль, щоб звільнити цивільних осіб, яких незаконно утримує РФ.

За даними Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ), 23 тисячі людей вважаються зниклими безвісти в Україні у результаті російсько-української війни. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Військовий зник безвісти: куди звертатися? Коротка інструкція

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: «Підтримка все ще ...

КОМЕНТАРІ