Двох жителів Рівненщини судитимуть за виготовлення та зберігання метамфетаміну

Двох жителів Рівненщини судитимуть за виготовлення та зберігання метамфетаміну

28.02.24 12:23 0 97
За процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт відносно двох чоловіків, яким інкримінують незаконне придбання, зберігання та виготовлення наркотичних засобів у великих розмірах, організацію нарколабораторії, а також повторне незаконне придбання і зберігання прекурсорів (ч. 1 ч. 3 ст. 309, ч. 1 ст. 317 та ч. 1 ч. 2 ст. 311 КК України).

Слідством встановлено, що нарколабораторію облаштували 35-річний рівнянин та 40-річний житель с. Глинки Рівненського району. Вони купували прекурсори, з яких у підсобному приміщенні виготовляли психотропні речовини.

Протиправну діяльність ділків правоохоронці викрили та припинили у липні минулого року. Тоді у чоловіків вилучили прекурсори та лабораторне обладнання для виготовлення психотропних речовин, а також майже 34 грами вже готового метамфетаміну, якого вистачило б на близько 200 доз.

Таким чином вдалось попередити ймовірне потрапляння заборонених речовин в незаконний обіг.

Обвинувальний акт скеровано до Рівненського районного суду. Свою вину обвинувачені визнають у повному обсязі.

Досудове розслідування проводили слідчі ВП № 1 Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу УБН ГУНП в області.

За вказані правопорушення чоловікам загрожує до 8 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Росія на тлі санкцій ...

КОМЕНТАРІ