Міністерка фінансів США закликала країни G7 вирішити,як передати заморожені активи РФ до України

Міністерка фінансів США закликала країни G7 вирішити,як передати заморожені активи РФ до України

28.02.24 12:45 0 99
Міністерка фінансів США Джанет Єллен повідомила, що країни «Групи семи» (G7) мають «терміново» знайти спосіб, щоб перенаправити в Україну заморожені російські активи. Про це вона сказала журналістам у Бразилії напередодні зустрічі міністрів фінансів країн G20.

«Існують вагомі міжнародно-правові, економічні та моральні підстави для руху вперед. Це було б рішучою відповіддю на безпрецедентну загрозу глобальній стабільності з боку Росії. Це дало б зрозуміти, що Росія не може перемогти, продовжуючи війну, і стимулювало б її сісти за стіл переговорів про справедливий мир з Україною», – сказала Єллен журналістам.

Міністерка фінансів США закликала «Групу семи» – Канаду, Францію, Німеччину, Італію, Японію, Велику Британію та США, а також Європейський Союз до спільних дій у цьому питанні.

«G7 повинна працювати разом, щоб вивчити низку підходів: вилучення самих активів, використання їх як застави для запозичень на світових ринках», – додала Єллен.

Представники країн «Великої сімки» мають зустрітися в кулуарах саміту в Сан-Паулу, щоб обговорити підтримку України.

Раніше країни «Групи семи» закликали Росію припинити агресію та вивести війська з України, а також «пообіцяли вводити нові антиросійські санкції та продовжувати роботу над використанням російських активів для допомоги Україні». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Росії байдуже на людей, але не на гроші»: Зеленський закликав передати Україні «заморожені» активи

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ