Константинопольський патріархат відновив у сані протоієрея,вигнаного з РПЦ

Константинопольський патріархат відновив у сані протоієрея,вигнаного з РПЦ

28.02.24 13:31 0 59
Синод Константинопольського патріархату відновив у сані протоієрея Олексія Умінського, якого в січні заборонили у служінні в столиці Росії Москві, повідомила 27 лютого журналістка Ксенія Лученко у своєму телеграм-каналі «Православ?я та зомбі».

За її інформацією, Умінський служитиме в одній із парафій Константинопольського патріархату в Європі.

Олексій Умінський із 1993 року був настоятелем храму Живоначальної Трійці в Хохлах (це історичний район у Москві), священник відомий своєю активною громадянською позицією. Зокрема, Умінський не підтримав повномасштабне вторгнення російських військ в Україну.

На початку січня 2024 року Умінського зняли з настоятельства в храмі та заборонили у служінні. Через кілька днів церковний суд Московської єпархії позбавив Умінського сану за порушення священницької присяги — він не читав затвердженої в Російській православній церкві молитви «Про святу Русь», у якій є слова про «перемогу». У лютому стало відомо, що патріарх РПЦ Кирило затвердив рішення суду. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Благословляв» псевдореферендум: священнику УПЦ (МП) на Херсонщині заочно повідомили про підозру

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В ISW проаналізували дії ...
Наступна новина: Почему стоит купить прокси ...

КОМЕНТАРІ