Розвідка Британії: повторне збиття російського А-50 «ставить під сумнів» ефективність авіації РФ

Розвідка Британії: повторне збиття російського А-50 «ставить під сумнів» ефективність авіації РФ

28.02.24 12:18 0 83
Після ліквідації другого російського літака далекого радіолокаційного виявлення й управління А-50 Росія продемонструвала нездатність захистити свої повітряні засоби, повідомляє Міністерство оборони Британії з посиланням на дані розвідки.

«Це змусило російське керівництво розглянути більш безпечні райони для польотів літаків. Це ставить під сумнів ефективність російських авіаційних планувальників», – зазначено у повідомленні.

У британському оборонному відомстві вважають, що у Росії залишилось ще сім діючих літаків А-50, тому російські ВПС зможуть покрити негайну втрату.

«Проте втрата двох досвідчених спеціалізованих екіпажів за кілька місяців, швидше за все, призведе до подальшого напруження і бойової втоми сил, що залишилися, якщо вони хочуть продовжувати постійні операції. Цілком ймовірно, що російські військово-повітряні сили знову розглядатимуть інші місця базування, але Україна демонструє здатність до швидкої адаптації і продовжує становити загрозу», – вважає розвідка.

Читайте також: У ГУР повідомили, скільки літаків Росія може використати проти України

У Міністерстві оборони Британії додали, що винищувач, ймовірно, був знищений ракетою класу «земля-повітря», та зауважили, що «існує невелика ймовірність того, що росіяни ненавмисно збили свій власний літак, намагаючись його захистити».

23 лютого в Повітряних силах Збройних сил України повідомили про збиття російського літака далекого радіолокаційного виявлення А-50.

У Міноборони РФ цю інформацію не коментували.

За даними Повітряних силах Збройних сил України, це третя втрата російського А-50. Раніше аналогічний літак вивели з ладу білоруські партизани на авіабазі Мачулищі в лютому 2023 року, а 14 січня 2024 року Повітряні сили ЗСУ збили літаки А-50 й Іл-22.

За останніми даними Генштабу ЗСУ, Росія від початку повномасштабного вторгнення втратила 340 літаків.

За допомогою А-50 сили РФ керують атаками своєї ударної авіації та виявляють у небі українські літаки й ракетні атаки, а також передають радіосигнали від військ на передовій до штабів у тилу. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Величезний успіх ЗСУ». У західних ЗМІ відреагували на збиття вже другого російського літака А-50

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Двох жителів Рівненщини ...

КОМЕНТАРІ