На Рівненщині судитимуть диверсанта - «вагнерівця»

На Рівненщині судитимуть диверсанта - «вагнерівця»

28.02.24 13:50 0 103
Прокурор Рівненської обласної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт стосовно громадянина білорусі, який воював на боці окупантів та готував диверсію на об'єктах критичної інфраструктури (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 113, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений, будучи завербованим агентом спецслужб рф, у січні цього року, незаконно перетнув кордон України, аби на виконання завдання свого куратора підготувати диверсію. Чоловік мав встановити GPS трекери на об'єктах енергетичної інфраструктури, аби зс рф отримали точні координати цих об'єктів для подальшого нанесення ударів. Це призвело б до знеструмлення Києва та частини Київської області.

Завершити підготовку до злочину диверсанту завадили співробітники СБУ. Чоловіка затримали на території Сарненського району Рівненщини. При собі він мав необхідне обладнання, а для прикриття використовував фіктивний паспорт громадянина України.

Чоловік і раніше воював проти України. Зокрема, він був учасником кількох незаконних збройних формувань так званих «лнр/днр», а у 2023 році бойовик входив до ПВК «Вагнер» та брав участь у бойових діях проти Сил оборони України поблизу м. Бахмут на Донеччині.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою. Досудове розслідування проводили слідчі УСБУ в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років, або й довічне, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ