Туск: Польща може розширити ембарго проти українських продуктів

Туск: Польща може розширити ембарго проти українських продуктів

28.02.24 14:21 0 102
Окрім зерна, у Варшаві допускають, що доведеться розширити ембарго і на інші групи українських продуктів. Про це після зустрічі у форматі Вишеградської четвірки у Празі сказав польський прем'єр Дональд Туск, передає кореспондент Радіо Свобода.

«Польща продовжує ембарго на імпорт українського зерна, аде не виключено, і ми розмовляємо про це також з українською стороною, що потрібне буде розширення ембарго також на іншу продукцію, якщо ЄС не знайде кращі способи більш ефективного захисту європейського і польського ринку», – заявив Туск.

«Хотів би дуже чітко підкреслити, що кордон між Польщею і Україною, між Словаччиною і Україною – це кордон Європейського Союзу. Ми хочемо захистити наших виробників, але ми також хочемо оберігати ринок європейський. Це наш обов'язок», – сказав Туск на підсумковій конференції після зустрічі лідерів Вишеградської четвірки: Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини.

Польський прем'єр стверджує, що українська продукція становить серйозну загрозу для польської економіки.

«Стандарти, яких вимагають від європейських і польських фермерів є дуже високими. І немає жодних стандартів, жодних вимог до української продукції. Хочемо допомогти Україні – це не обговорюється, але це не може бути ціною кроків, які будуть вбивчими для цілих секторів польської економіки... Українське зерно у два, а інколи у три рази є дешевшим від того, що виробляється у Європі. Говоримо також про овочі, цукор, ріпак, олію, а також про іншу продукцію», – відповів польський прем'єр.

Напередодні посол України в Польщі Василь Зварич наголосив, що нині зерно з України йде через Польщу лише транзитом – це 5% від загального експорту українського зерна, оскільки основним залишається «зерновий коридор» через Чорне море та Дунай. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Польща: профспілка фермерів заявила, що побоюється силового сценарію на кордоні з Україною

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Білий дім: США не ...
Наступна новина: Європарламент підтримав ...

КОМЕНТАРІ